Datum in kraj

Državni mnogoboj bo potekal od petka, 16. 6. 2023, do nedelje, 18. 6. 2023. Nastanitev in zbor ekip bo v Ilirski Bistrici pri OŠ Antona Žnideršiča (koordinate: 45.559, 14.249).

Zemljevid

Tekmovanje bo potekalo v soboto, 17. 6. 2023, in nedeljo, 18. 6. 2023. Kljub temu pa bomo organizatorji zagotovili prostor za prenočišča in pester program za ekipe, ki se bodo odločile priti že v petek, kar je potrebno navesti ob prijavi.

Urnik tekmovanja

Sobota

Nedelja

Podrobnejši urnik bo znan po zaključku prijav in bo objavljen na tej spletni strani.

Dostop do Ilirske Bistrice

Petek

Sobota

Nedelja

Od železniške postaje v Ilirski Bistrici do prostora mnogoboja bo organiziran prevoz opreme. Če boste prispeli z vlakom in koristili organiziran prevoz opreme, je to potrebno obvezno navesti ob prijavi (z označitvijo opcije “vlak”). Zaradi Dirke po Sloveniji, katere trasa bo v petek, 16. 6. 2023, potekala tudi skozi Ilirsko Bistrico, dostop do tabornega prostora ne bo mogoč pred 15. uro.

Namestitev in prehrana

Prenočevanje bo organizirano v šotorih, ki jih morajo ekipe prinesti s seboj. Poleg šotorov morajo udeleženci prinesti s seboj spalne vreče, ležišča, čutaro in drugo opremo, ki jo potrebujejo za taborniško prenočevanje, ter potrebno opremo za tekmovanje, kot piše v veljavnih tekmovalnih pravilih. V petek organizator ne bo zagotavljal prehrane, zato morajo udeleženci za večerjo poskrbeti sami.

Pozorni bodite tudi na vse stvari, ki jih morajo tekmovalci po tekmovalnih pravilih imeti s seboj na tekmovanju (lok in puščice, lopata…).

Pravila tekmovanja

Pravila najdete v dokumentu Propozicije. Sicer pa so objavljena tudi na posebnem razdelku spletne strani.

Pravila tekmovanja

Tekmovalci in tekmovalne skupine

Tekmovalci, tekmovalke so razdeljeni v različne tekmovalne skupine, glede na starost (ponekod tudi spol):

Pogoji za udeležbo

Tekmovalci morajo imeti s seboj veljavno taborniško izkaznico za leto 2023, kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Rodovi morajo poskrbeti za odgovorno in usposobljeno vodstvo ekip in pred prihodom na tekmovanje organizatorjem posredovati podpisane izjave o udeležbi na tekmovanju s strani vseh udeležencev ter podpisano izjavo starešine rodu.

Štartnina in prijave

Štartnina na udeleženca, ne glede na starost in trajanje udeležbe, znaša:

Rodovi naj štartnino za ekipe nakažejo na račun ZTS SI65 0201 0001 4142 372 na sklic 00 1604 + davčna številka rodu.

V štartnino so vključeni stroški prehrane za udeležence (zajtrk, kosilo, večerja v soboto in zajtrk v nedeljo), našitek akcije in organizacija mnogoboja. Spremljevalci in vodniki, ki so pripravljeni sodelovati na mnogoboju kot sodniki, naj se prijavijo kot sodniki, saj je v tem primeru zanje udeležba brezplačna. Opozarjamo vas, da s prijavami pohitite, saj je potrebno število sodnikov omejeno.

Za vse sodnike organiziramo sodniški seminar.

Odjave so možne:

V primeru odjave po 1. 6. 2023 denarja ne vračamo! Vse odjave pravočasno sporočite na drzavni.mnogoboj@taborniki.si.

Rodovi naj se na mnogoboj prijavijo preko spletne prijavnice.

Za podrobnosti in pomoč pri prijavi se lahko obrnete na pisarno ZTS, na 01 300 08 21, program@taborniki.si ali nacelnik.pzm@taborniki.si ali drzavni.mnogoboj@taborniki.si. Glede vprašanj v zvezi s plačilom pa se lahko obrnete na 01 300 08 20 ali administracija@taborniki.si ali pisarna@taborniki.si.

Vabilo sodnikom na sojenje na državnem mnogoboju

Za dobro organizacijo mnogoboja potrebujemo zadostno število sodnikov. Vabimo vse vodnike ekip MČ 3 in starejših ter ostale prostovoljce, da se nam pridružijo kot sodniki in se prijavijo preko spletne prijavnice za sodnike in osebje.

Prihod in prijava sodnikov je v petek, 16. 6. 2023, do 20. ure.